Για τον πρώτο δεν είχαμε ιδέα: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί του «Είσαι το ταίρι μου» που «έφuγαν» από τη ζωή όταν τελείωσε η σειρά!

Για τον πρώτο δεν είχαμε ιδέα: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί του «Είσαι το ταίρι μου» που «έφuγαν» από τη ζωή όταν τελείωσε η σειρά!

Η θρυλική σειρά “Είσαι το Ταίρι μου” αγαπήθηκε και αγαπιέται ακόμα από τους τηλεθεατές. Ποιοι πρωταγωνιστές της σειράς έφυγαν από την ζωή;

 

Η αγαπημένη σειρά του MEGA, με πρωταγωνιστές τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Αλέκο Συσσοβίτη, την Κατερίνα Λέχου, την Σοφία Βογιατζάκη, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Αλέξη Γεωργούλη, κ.α. έκανε πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου 2001 και ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου 2002, έπειτα από έναν κύκλο 30 επεισοδίων.

Υπάρχου βέβαια και τρεις πρωταγωνιστές που έφυγαν από την ζωή. Πρόκειται για την Βίκυ Βανίτα, τον Δημήτρη Καμπερίδη και τον Βασίλη Ανδρεόπουλο.

Η Βίκυ Βανίτα υποδυόταν την θεία Αιμιλία, ο Δημήτρης Καμπερίδης, τον πατέρα του Νίκου (Αλέκος Συσσοβίτης), τον Λυκούργο και ο Βασίλης Ανδρεόπουλος ήταν ο παππούς Νίκος.

 

Η Βίκυ Βανίτα πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ συμμετείχε σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως Το ρετιρέ το 1990. Η πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν το 1968 στην ταινία Θύελλα στο σπίτι των ανέμων και έπαιξε σε πολλές γνωστές ταινίες, όπως η ταινία Ρεμπέτικο ως το 1984. Η τελευταία κινηματογραφική της εμφάνιση ήταν στην ταινία Εδώ είναι Βαλκάνια (1984).

Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία. Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ συμμετείχε σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως Το ρετιρέ το 1990.

Η πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν το 1968 στην ταινία Θύελλα στο σπίτι των ανέμων και έπαιξε σε πολλές γνωστές ταινίες, όπως στο Ρεμπέτικο ως το 1984. Η τελευταία κινηματογραφική της εμφάνιση ήταν στην ταινία Εδώ είναι Βαλκάνια (1984).

Τη δεκαετία του 1980 παρουσίασε τηλεοπτική εκπομπή με τον ταχυδακτυλουργό Μάικ Λαμάρ. Το 1990 υποδύθηκε τη Νόρα Ζαχαροπούλου,[1] πλούσια και εκκεντρική εργοδότρια της Κατερίνας Γιουλάκη στην κωμική τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη Το ρετιρέ. Έπαιξε, επίσης, στην κωμική τηλεοπτική σειρά Είσαι το ταίρι μου όπου υποδυόταν την Αιμιλία, τυφλή θεία του Αλέξη Γεωργούλη, της Δάφνης Λαμπρόγιαννη και του Αλέκου Συσσοβίτη και συμμετείχε στη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη Στο παρά 5 όπου υποδυόταν τη Φωτεινή Κοτσιουμάρη.

Θάνατος
Το 2000 περίπου εμφανίστηκε ο καρκίνος της, που τον αντιμετώπισε μόνη της, κρυφά από όλους. Έλεγε ότι έπασχε από άσθμα. Πέθανε στο διαμέρισμα όπου διέμενε στον Νέο Κόσμο στις 8 Μαρτίου 2007 από καρκίνο του πνεύμονα, σε ηλικία 58 ετών, και αργότερα τη βρήκε νεκρή η μητέρα της.[2][3

Ο Δημήτρης Καμπερίδης είχε συνεργαστεί σε δεκάδες παραστάσεις με το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ και πολλούς ανεξάρτητους θιάσους. Εμφανίστηκε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και πολλές κινηματογραφικές ταινίες των Θόδωρου Αγγελόπουλου, Παντελή Βούλγαρη, Λάκη Παπαστάθη, Νίκου Σμαραγδή κ.α. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό από τις τηλεοπτικές σειρές Λόγω Τιμής, Είσαι το ταίρι μου και Στο κάμπινγκ. Επιπλέον, είχε γράψει μια νουβέλα, με τον τίτλο Η κιβωτός της Πελαγίας. Πέθανε σε ηλικία 64 ετών από καρκίνο.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη.[3] Σπουδαστής ακόμα, συμμετείχε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), αλλά και ως χορευτής στην ομάδα “Χορικά” της Ζουζούς Νικολούδη. Πρωτοεμφανίστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός στο Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πυρήνα που δημιούργησε το Ελεύθερο Θέατρο (ως μέλος της ομάδας των αποφοίτων της σχολής του 1970). Στη δεκαετία του 1980, μαζί με άλλα μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου δημιούργησαν το θέατρο «Αμόρε» και την ομάδα «Θέατρο της Αθήνας».

Είχε συνεργαστεί σε δεκάδες παραστάσεις με το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ και πολλούς ανεξάρτητους θιάσους. Την τριετία 2003-2006 συμμετείχε σε σειρά παραγωγών του ΚΘΒΕ όπως το Κατερινάκι από το Χαϊλμπρόν του Χάινριχ φον Κλάιστ (2003), Ειρήνη του Αριστοφάνη (2005), Ιβάνοφ του Αντόν Τσέχωφ (2005), Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη (2006), Εντιμοτατοι κερατάδες (2007) κ.ά. Εμφανίστηκε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και πολλές κινηματογραφικές ταινίες των Θόδωρου Αγγελόπουλου, Παντελή Βούλγαρη, Λάκη Παπαστάθη, Νίκου Σμαραγδή κ.ά. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό από τις τηλεοπτικές σειρές Λόγω τιμής, Είσαι το ταίρι μου και Στο κάμπινγκ. Επιπλέον, είχε γράψει μια νουβέλα, με τον τίτλο Η κιβωτός της Πελαγίας.

Ο Δημήτρης Καμπερίδης απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών από καρκίνο.[4]

Ο Βασίλης Ανδρεόπουλος ήταν μία καλλιτεχνική προσωπικότητα που διακρίθηκε σε πολλά θεατρικά είδη ενώ ίδρυσε ο ίδιος διαφόρους θιάσους. Έλαβε επίσης μέρος σε αρκετές ταινίες του κινηματογράφου, σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε ραδιοφωνικές παραγωγές. Έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου 2011.

Είχε γεννηθεί το 1923 στον Πλάτανο Αιγιαλείας στην Ακράτα και στα 17 του χρόνια πολέμησε από την πρώτη γραμμή του Αλβανικού Μετώπου τους Ιταλούς. Κατά τη διάρκεια της κατοχής συνελήφθη από τους κατακτητές, δραπέτευσε και στη συνέχεια φυλακίστηκε από τους Γερμανούς στις φυλακές Αβέρωφ. Ανέπτυξε πλούσια αντιστασιακή δράση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και όταν έληξε ο πόλεμος αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο.
Από την ταινία “Παλληκάρια της παντρειάς” . Ο Βασίλης Ανδρεόπουλος δεξιά στη φωτογραφία Πηγή: Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Αρκετά χρόνια αργότερα, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο σε ηλικία 33 ετών στην ταινία «Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες». Εκτός από την υποκριτική, διέπρεψε και ως θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός. Έγραψε σπουδαία θεατρικά έργα και σενάρια για τον κινηματογράφο, ίδρυσε θιάσους ενώ είχε εργαστεί και ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

Η τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 2004 στην ταινία “Αγάπη στα 16”. Μέχρι το τέλος της ζωής του ζούσε μια ήσυχη ζωή στο πλευρό της οικογένειας του. Ο ταλαντούχος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 15 Αυγούστου του 2011 σε ηλικία 88 ετών.

Σχετικές δημοσιεύσεις